Monday, June 14, 2004

QX diaries - Kronan på verket

På vägen hem hittar jag en krona. Jag plockade upp den. Kände mig snål som gjorde det. Som om det vore lite fult.
Men det var inte därför jag plockar upp den. Det är ju inte så att jag behöver en krona för att gå runt - att den ekonomiskt spelar en betydande roll.
Jag har bara lärt mig att man ska plocka med sig slantar man hittar. Upphittade pengar betyder tur. För maximal tur ska man förvara sin upphittade peng i skon.
Jag kommer aldrig ihåg vilken sko man skulle ha den i.
Höger eller vänster?
När jag gick på högstadiet hittade jag en peng som jag gick omkring med i skon i ett år. Inte på sommaren i och för sig. Det är ytterst svårt att förvara pengar i öppna sandaler (som man samtidigt går omkring i).

Jag slutade med att ha den i skon av två skäl vill jag minnas. Dels tyckte jag inte pengen i skon gav tillräcklig utdelning, i jämförelse med det måttliga obehag det gav att ha den där.
Utöver det blev jag väldigt förvirrad när jag hittade en ny peng. Var skulle jag förvara den? I samma sko? I andra skon?
Jag kunde bara inte bestämma mig.

QX diaries - Jojje Wadenius


Såg Jojje Wadenius sjunga barnvisor för barnen i lördags, nostalgiska föräldrar var nog lyckligare än barnen över detta.

Jag kände mig också riktigt lycklig.

Nynnade (mitt lilla barn) ”Men ska jag säga.. akta dig för berg.. och djuuupa vatten” hela eftermiddagen.


Fascinerande var hur han lät som på skiva, ändå spelades ”Godá Godá” in för hela 25 år sedan!!!! Jojje såg väldigt glad ut!


Köpte böcker, två stycken, ångrade att jag köpte den ena. Jag borde göra mig av med böcker som bara står i bokhyllan, apropå det. Bara spara dom jag verkligen har anledning att tro att jag kommer läsa eller bläddra i igen.