Wednesday, August 18, 2004

QX diaries - Landhockey och annat


Åt middag med kusinen after-work så att säga. Detta fastän min tanke hela tiden hade varit att åka direkt hem efter jobbet och baka en äppelpaj.
Jag åt en hamburgare i ciabata med en massa pommes frites vid sidan av. Kanske skulle jag ha tagit kycklingen istället, såhär i efterhand.
Nåväl. Vi drack lite öl också och såg det sista av fotbollen på ett annat hak också. Sedan gick vi hem.
En kompis ringde och ville bli uppmuntrad, men eftersom jag stod på bussen då tyckte jag att det kändes svårare än vanligt att komma på något uppmuntrande att säga. Jag frågade om jag kunde ringa senare och muntra upp. Joo det skulle gå bra.

Kom hem.
Satt på teven, stereon och rökte, omlott, hela kvällen.
Ringde.
Ringde mer och muntrade upp någorlunda.
Gjorde ett test.
Ringde en annan kompis, men eftersom hon tittade på en film föreslog att hon kanske kunde ringa senare. Joo det skulle gå bra.
Läste lite i ett gammat QX nr som jag fick med mig hem från Priden, som bara har legat fram tills igår kväll.
Tittade på OS.

Kom på att dom tuffaste i OS (förutom möjligen cyklisterna) är tjejgymnasterna. 120 cm långa (?) trillar dom flera meter ner från diverse redskap och mitt i snurrar. Sedan biter dom ihop.

OS var f.ö. riktigt trist att titta på ända till dess att Spanien fick en penelty-corner mot tyskland i landhockey. Jag visste inte vad en penelty-corner var, men kommentartorn sa ”JA! äntligen!” som om det vore en mycket bra sak och då hajjade jag till.
Penelty-corner i landhockey: skjuts på halva längden mellan målstolpen och den egentliga hörnan. Vid skott-tilfället får målvakten samt 4 spelare från det egna laget befinna sig i målet (?) När signalen sedan går får de springa ut från målet och försvara sig bäst tusan dom kan.

Det är när jag ser saker som detta som jag kommer på varför jag har försmak för de obskyrare sporterna OS bjuder på.

Kompisen ringde.
Jag ringde och muntrade den där andra igen, eftersom jag vid det tillfället verkligen kommit på något riktigt uppmuntrande att säga.

Uppmuntrande: I QX (vilket nummer? *rycka på axlarna* vet int!) hade Lotta Bromé svarat på frågan om roligast sport att se fram emot under OS.
”Fotboll! Minst ser jag fram emot seglingen, särskilt om den kommenteras i radio”.

Satt och tittade lite på blixtarna på himlen innan jag gick och la mig.

Morgonbuss:

Läste lite i boken (fantastiskt roliga ”Expedition L” av Erlend Loe) närmade mig slutmålet. Vek ihop boken, tittade ut genom rutan och fick inom loppet av en minut se:
1. En stor svart ubåt med en massa matroser på.
2. En cyklande gubbe med Andy-Warhol-Marilyn-Mornore-cykelbyxor på sig.
Once in a lifetime, I tell you!

No comments: