Monday, May 9, 2005

QX Diaries - Buisness as usual..

2005-05-09


Inköpslista:
- Mjölk
- Cykelhjälm
- Saker man kan göra senapspasta av
- En skiva
- Nån tröja
- Papper
- Saker som man kan göra en paj av
- En musik DVD


Ungefär 80% av alla inköpslistor inleder jag med 'mjölk'.

I Sienfield stå-upen påpekar han att mjölk är den sak man alltid köper eftersom man aldrig är helt säker på om man har eller inte har.

Mjölklagen är att man inte vill stå utan mjölk, därför köper man alltid med sig en hem och plötsligt har man 3 liter som i kylskåpet.
Man undrar hur man ska hinna dricka upp allt.

Utjämningsprincipen är när hjärnan kompenserar alla onödiga mjölkinköp genom att få dig att gå ner till affären och köpa allt du ska ha UTOM den mjölk som var upprinnelsen till att du gick ner dit från första början.

Mjölken ställer dom alltid längst in i affären, eftersom det är den där grejen som folk nästan alltid köper. På så vis tvingas vi passera alla andra saker och kanske suktas vi och nyper åt oss nåt av detta också. Då blir han som äger affären glad och tycker att det var väldigt listigt av honom att ställa in mjölken där. Längst in.

Ibland flyttar jag ner mjölken på inköpslistan för att den ska komma i rätt ordning när jag handlar. På det viset hoppas jag kunna slippa springa fram och tillbaka efter allt jag ska ha.
Ordningen är; frukt, pasta, konserver - soppor, kött och fisk, bröd, müsli, sylt, mejeriprodukter, rengöring - hygien och snacks (?). Sist finns lämpligt nog frysvarorna och tuggummit som jag aldrig köper.

Hur praktiskt är det inte att ha koll på detta?

No comments: